October 31, 2014, 09:39:57 AM
Oversize piston..
Hello Guest Search

Login with username, password and session length
 
Advanced search

128182 Posts in 6294 Topics- by 1588 Members - Latest Member: hatimeliza
Pages: [1] 2 3
  Print  
Author Topic: Oversize piston..  (Read 1907 times)
Rashid_manjung
300hp
*****
Posts: 732


Rashid_manjung

rashid
Email
« on: October 19, 2011, 02:00:33 AM »

Salam Killerbees sume... aku nk tnye 1 soklan ni... ade x piston yg oversize dr yg stendet B6 NA... klu bleh xnk yg besar sgt..yg sedang2 saje..  Grin nnt blok makin nipis.. sbb setahu aku klu msuk piston B8 lebih kurg same je besarnye ngan Piston B6... klu salah, jgn tembak ye.. hehhe  Grin
Logged

Ford keta idamanku.....
zairi
Senior Moderator
300hp
*****
Posts: 3473


b'sixter owner


Email
« Reply #1 on: October 19, 2011, 02:06:46 AM »

saiz piston B6T - 78mm
saiz piston B8T - 83mm

untuk B6T kalau nak pakai piston besar sikit, boleh pakai piston 4AG Supercharger bersaiz 81mm
Logged
Azhar
Moderator
300hp
*****
Posts: 2251


Have you drive a Ford...Feel the difference


Email
« Reply #2 on: October 19, 2011, 02:11:21 AM »

ni aku nak tembak ni...

mana ada sama

B6 piston 78mm.... x sama dgn B8...

B8 punya x silap aku 83mm,

tp kalu nak masuk piston 81mm (pomen aku ckp model ape ntah) kat block B6 boleh katanya, mgkn 4AG supercharger mcm Zairi bgtau tu...

aku pun nak cari piston besar skit, tp bukan untuk Lantis, untuk rebuild enjin B6 SOHC lama aku...(new project)

kalu nak block std...aku ada lebih... Cheesy Cheesy

Logged

Biarpun susah bertemu...aku lah rakan taulanmu...

SUPPORT KILLERBEES BY PURCHASING ORIGINAL MERCHANDISE--- http://forum.killerbees.com.my/index.php?topic=84.0
subaruimpreza81
1 of KCOTM Winner 2009
300hp
*****
Posts: 9515


subaruimpreza81
WWW Email
« Reply #3 on: October 19, 2011, 02:14:32 AM »

Salam Killerbees sume... aku nk tnye 1 soklan ni... ade x piston yg oversize dr yg stendet B6 NA... klu bleh xnk yg besar sgt..yg sedang2 saje..  Grin nnt blok makin nipis.. sbb setahu aku klu msuk piston B8 lebih kurg same je besarnye ngan Piston B6... klu salah, jgn tembak ye.. hehhe  Grin

piston 81mm supercas la besar skit...81mm dome punya...
Logged

Rashid_manjung
300hp
*****
Posts: 732


Rashid_manjung

rashid
Email
« Reply #4 on: October 19, 2011, 02:19:07 AM »

hehee..sori2.. bab saiz2 ni aku x brape expert.. Grin agak-agak brape kos nk beli piston supercas 2 ye?? hehee.. maybe nk trun enjin awal bulan 1 thun dpn....
Logged

Ford keta idamanku.....
zairi
Senior Moderator
300hp
*****
Posts: 3473


b'sixter owner


Email
« Reply #5 on: October 19, 2011, 02:19:36 AM »

piston Mivec/4G92 & Putra/4G93 pun bersaiz 81mm
Logged
subaruimpreza81
1 of KCOTM Winner 2009
300hp
*****
Posts: 9515


subaruimpreza81
WWW Email
« Reply #6 on: October 19, 2011, 02:21:00 AM »

hehee..sori2.. bab saiz2 ni aku x brape expert.. Grin agak-agak brape kos nk beli piston supercas 2 ye?? hehee.. maybe nk trun enjin awal bulan 1 thun dpn....

xmahal la kalau baru pun. kalau mcm zairi cakap tu pun blh..tapi kena pakai 92 mivec pny..baru ada dome
Logged

Rashid_manjung
300hp
*****
Posts: 732


Rashid_manjung

rashid
Email
« Reply #7 on: October 19, 2011, 02:22:54 AM »

piston Mivec/4G92 & Putra/4G93 pun bersaiz 81mm
Thnx bro Zairi... nnt blk nk kena tnye pomen aku tgk die sanggup ke x sanggup nk wt projek ni... hehehe
Logged

Ford keta idamanku.....
Rashid_manjung
300hp
*****
Posts: 732


Rashid_manjung

rashid
Email
« Reply #8 on: October 19, 2011, 02:24:21 AM »

hehee..sori2.. bab saiz2 ni aku x brape expert.. Grin agak-agak brape kos nk beli piston supercas 2 ye?? hehee.. maybe nk trun enjin awal bulan 1 thun dpn....

xmahal la kalau baru pun. kalau mcm zairi cakap tu pun blh..tapi kena pakai 92 mivec pny..baru ada dome
thnx zul....heehhe...
Logged

Ford keta idamanku.....
subaruimpreza81
1 of KCOTM Winner 2009
300hp
*****
Posts: 9515


subaruimpreza81
WWW Email
« Reply #9 on: October 19, 2011, 02:24:48 AM »

tgk dome dia...best tu untuk na

Logged

zairi
Senior Moderator
300hp
*****
Posts: 3473


b'sixter owner


Email
« Reply #10 on: October 19, 2011, 02:25:01 AM »

http://www.mudah.my/Mivec+Oversize+Mivec+Piston+for+4g92+4g93-10998427.htm

yg nie mungkin sesuai utk enjin B6 NA Wink
Logged
Rashid_manjung
300hp
*****
Posts: 732


Rashid_manjung

rashid
Email
« Reply #11 on: October 19, 2011, 02:30:14 AM »

thnx 4 info geng... Grin
Logged

Ford keta idamanku.....
Azhar
Moderator
300hp
*****
Posts: 2251


Have you drive a Ford...Feel the difference


Email
« Reply #12 on: October 19, 2011, 02:38:20 AM »

tgk dome dia...best tu untuk na



I LIKEEE.....
Logged

Biarpun susah bertemu...aku lah rakan taulanmu...

SUPPORT KILLERBEES BY PURCHASING ORIGINAL MERCHANDISE--- http://forum.killerbees.com.my/index.php?topic=84.0
faridsya
300hp
*****
Posts: 1566


farid manjung


Email
« Reply #13 on: October 19, 2011, 02:51:45 AM »

Shid... ko cek rega dia brape...pastuhh kos nk wat brape Shid... I follow... Grin
Logged

"Eepo Mali Talak Sombong"
wenBD
300hp
*****
Posts: 657


E5T


Email
« Reply #14 on: October 19, 2011, 03:17:02 AM »

hehee..sori2.. bab saiz2 ni aku x brape expert.. Grin agak-agak brape kos nk beli piston supercas 2 ye?? hehee.. maybe nk trun enjin awal bulan 1 thun dpn....

dah nak turun enjin kawan kite nie..aku ntah biler le lagi huhuhu Huh Huh
Logged

wenBD
300hp
*****
Posts: 657


E5T


Email
« Reply #15 on: October 19, 2011, 03:17:59 AM »

piston Mivec/4G92 & Putra/4G93 pun bersaiz 81mm
Thnx bro Zairi... nnt blk nk kena tnye pomen aku tgk die sanggup ke x sanggup nk wt projek ni... hehehe
bukan ko sndiri ke pomen yg nak buat tu hehehe
Logged

Anis_JuOn
Senior Moderator
300hp
*****
Posts: 2567


012-6200052

Flatlander_525
Email
« Reply #16 on: October 19, 2011, 03:29:27 AM »

rashid..

soalan hang terjawab dengan yang ini..  Grin



Toda high comp piston Bore 81mm

CC naik 1722
Logged

faridsya
300hp
*****
Posts: 1566


farid manjung


Email
« Reply #17 on: October 19, 2011, 03:31:59 AM »

rashid..

soalan hang terjawab dengan yang ini..  Grin



Toda high comp piston Bore 81mm

CC naik 1722

Price dia brape pulak, Ju on...he he...ada RM boleh gak try mcm Rashid nk buat...
Logged

"Eepo Mali Talak Sombong"
wenBD
300hp
*****
Posts: 657


E5T


Email
« Reply #18 on: October 19, 2011, 03:40:58 AM »

rashid..

soalan hang terjawab dengan yang ini..  Grin



Toda high comp piston Bore 81mm

CC naik 1722

mazda BD boleh tukar piston camni tak hehehe Grin Grin
Logged

Anis_JuOn
Senior Moderator
300hp
*****
Posts: 2567


012-6200052

Flatlander_525
Email
« Reply #19 on: October 19, 2011, 03:41:04 AM »

RM 3.5K tak termasuk tax and shipping muehehe.. piston dah separuh harga kereta hahaha
« Last Edit: October 19, 2011, 03:42:38 AM by Anis_JuOn » Logged

Pages: [1] 2 3
  Print  
 
Jump to:  


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal