September 01, 2014, 07:27:50 AM
Harga Tayar2 Baru
Hello Guest Search

Login with username, password and session length
 
Advanced search

127789 Posts in 6239 Topics- by 1578 Members - Latest Member: zali bh kuantan
Pages: 1 [2] 3 4
  Print  
Author Topic: Harga Tayar2 Baru  (Read 28250 times)
Sham_KE1.5
300hp
*****
Posts: 2045


Alhamdulillah..syukur..


« Reply #20 on: December 30, 2009, 04:02:25 PM »

Salam Kawan2 tlng update harga terkini tayar rim : -
16/45/205  &
16/50/205....
Logged
ronaldE3 to B6ze(t)
300hp
*****
Posts: 1430



Email
« Reply #21 on: December 31, 2009, 01:12:30 PM »

Salam Kawan2 tlng update harga terkini tayar rim : -
16/45/205  &
16/50/205....

BRIDGESTONE MY 01 45 series = RM 300 x 1
                            50 series = RM 320 x 1
                  
« Last Edit: January 01, 2010, 01:50:46 PM by ronaldE3 » Logged
Sham_KE1.5
300hp
*****
Posts: 2045


Alhamdulillah..syukur..


« Reply #22 on: January 01, 2010, 02:27:13 AM »

Salam Kawan2 tlng update harga terkini tayar rim : -
16/45/205  &
16/50/205....

BRIDGESTONE 45 series = RM 300 x 1
                   50 series = RM 320 x 1
                 

ada sape2 tau harga bg tayar brand lain ke?
dunlop/g year/falken ke?
Logged
ronaldE3 to B6ze(t)
300hp
*****
Posts: 1430



Email
« Reply #23 on: January 01, 2010, 01:54:28 PM »

paling murah pernah aku survey tayar MIRLANZA china made 45 series RM190 x 1
                                                   GT RADIAL indo made 45 series RM 210 x 1
Logged
regadas
210hp
****
Posts: 476


dr.melankolik
WWW
« Reply #24 on: January 02, 2010, 03:36:57 AM »

Awal tahun lepas, aku beli Silverstone Sinergy M5 kt teckming sunway rm160 sebijik utk saiz 205/45/16.
Logged

Silent is better
H@iRiEE
Moderator
300hp
*****
Posts: 10690


layan auto jer


Email
« Reply #25 on: January 02, 2010, 03:47:46 AM »

aku baru2 ni beli taya korea 205 45 17 rm280 sebiji...
Logged

ronaldE3 to B6ze(t)
300hp
*****
Posts: 1430



Email
« Reply #26 on: January 02, 2010, 10:24:45 AM »

aku baru2 ni beli taya korea 205 45 17 rm280 sebiji...

krie brand capitol ek.....
Logged
H@iRiEE
Moderator
300hp
*****
Posts: 10690


layan auto jer


Email
« Reply #27 on: January 02, 2010, 11:59:06 AM »

aku baru2 ni beli taya korea 205 45 17 rm280 sebiji...

krie brand capitol ek.....

bkn capitol tp roadstone...
taya dia lembut sikit...
Logged

arechik
300hp
*****
Posts: 522


...LaJu2 xkemanE...


« Reply #28 on: January 14, 2010, 07:43:16 AM »

baru2 nie plak aku ade beli tyr baru godyear eagle f1 215/45/17 sejibik rm 420,nk pakai tyr murah dah x brani coz bru nie aku kena kat maran kete mcm terbang atas angin time hujan drive 70-8-km/j...hilang kejap darah aku...hhaaaahaa Grin Grin
Logged

-white_bh-
-0179141996-
H@iRiEE
Moderator
300hp
*****
Posts: 10690


layan auto jer


Email
« Reply #29 on: January 14, 2010, 08:05:34 AM »

aku baru2 ni beli taya korea 205 45 17 rm280 sebiji...

krie brand capitol ek.....

bkn capitol tp roadstone...
taya dia lembut sikit...

taya ni (roadstone) aku tngk kat bentong baru rm225...
Logged

hasimlynx
Moderator
180hp
*****
Posts: 296


perjalanan lebih bererti dengan killerbee's...


« Reply #30 on: January 18, 2010, 07:01:03 AM »

update... aku baru tukar tayar Kenda Kaiser 215/45/17 RM225.00 sebijik. Tayar made in china, jenis potong air...dh test dlm hujan mmg selamba tp klu kering bunyi ada dengungla skit. tu kategori tayar keras tu...
Logged

Sham_KE1.5
300hp
*****
Posts: 2045


Alhamdulillah..syukur..


« Reply #31 on: January 19, 2010, 05:30:24 AM »




falken 205/16/45  rm 230
falken 205/16/50  rm 250

dunlop d01 205/45/16 rm 248

still tgh survey lagi....
nak try tgk sime astar/silverstone/g year plak...
klu ada info kgsi la ye.
Logged
maelantis
300hp
*****
Posts: 1465


WEM 1984


Email
« Reply #32 on: January 22, 2010, 03:35:08 AM »




falken 205/16/45  rm 230
falken 205/16/50  rm 250

dunlop d01 205/45/16 rm 248

still tgh survey lagi....
nak try tgk sime astar/silverstone/g year plak...
klu ada info kgsi la ye.

sham....kalau good year & silvertone tu ..ok lagi TAPI kalau sime tire astar..aku rasa baik tak yah..psl pengalaman aku dulu pakai tayar ni... ( beli bru bukan 2nd hand..)...langgar air..out terus..buang...itu tejadi pada keter aku dulu....kingz tau citer tu...hehehe..nasib tak teruk keter aku..kalau kancil..aku rasa..konfem berkecai kereta aku kene penghadang besi kat temerloh./../
Logged

Berundur tak bererti kalah..maju tak semestinya menang..
Sham_KE1.5
300hp
*****
Posts: 2045


Alhamdulillah..syukur..


« Reply #33 on: January 22, 2010, 04:02:34 AM »

ok time kasih mail....
aku rasa malas gak nak pakai sime astar...
saje nak survey harga je...
smalam aku g kmaman survey tayar silverstone
205/16/45 rm200 and rm 250 ada 2jnis...
ingat nak masuk falken saiz 205/16/50 untuk yg dpan dulu...
ok ke?
Logged
ahmadrico
300hp
*****
Posts: 668



« Reply #34 on: January 23, 2010, 10:26:14 AM »

falken jenis pe bro? kawe pakai falken ziex re 912... puah hati jugak le...cuma traction dia A je la...bukan AA..
Logged
KiNGz
Senior Moderator
300hp
*****
Posts: 6932


Ford Tacing


WWW
« Reply #35 on: January 23, 2010, 01:09:16 PM »

Tayar Nankang 205/45/16 - sebijik rm160.. pertengahan tahun lepas.. tapi nampak macam cepat abisss je tayar ni.. spin je manjang..


Logged

nizamB.O.TX-3
1 of KCOTM Winner 2010
300hp
*****
Posts: 1181


TURbineBOost

niezam_jack
Email
« Reply #36 on: January 23, 2010, 02:56:10 PM »

Tayar Nankang 205/45/16 - sebijik rm160.. pertengahan tahun lepas.. tapi nampak macam cepat abisss je tayar ni.. spin je manjang..




kunen power la katakan
Logged

Arie Lasso
80hp
*
Posts: 76


1 team 1 country 1 choice Mazda...


« Reply #37 on: January 24, 2010, 02:34:52 PM »

goodyear assurance 205x55x16... rm 295.00 sejibik... kt pusing. ipoh. bln 10 thn lepas br tukar....
Logged
SupeRED MS
180hp
***
Posts: 258



« Reply #38 on: February 02, 2010, 11:05:28 AM »

doh mana kedai tayar muroh2 sikit....
cuba gok bgtau kat mana....
aku tanya 2 3 utir keda tayar sini debor dgr harga dia royak.....

aku tgk falken ok jugak harga pun ok la.....
nok tanya falkennnnn ok ker dok....
ada org kata tayar dia lembut sikit cepat abis....
yer ke dok....

pastu nok tanya harga tayar saiz 205 50 16 atau 205 55 16 brp lenim....
brand potenza RE01,michelin preceda,dunlop eagle F1,toyo T1,hankook,yokohama,falken azernis dan apa2 brand lagi la....
kalau tahu bgtau ler k...
tq

Logged
joe_auto
300hp
*****
Posts: 1162



« Reply #39 on: February 04, 2010, 08:05:46 AM »

aku bli tayar indon 205/45/17 = rm195
Logged


Pages: 1 [2] 3 4
  Print  
 
Jump to:  


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal