November 24, 2014, 12:49:43 AM
Lebah biru mencari madu...
Hello Guest Search

Login with username, password and session length
 
Advanced search

128264 Posts in 6301 Topics- by 1583 Members - Latest Member: Shahrulshafiq
Pages: 1 2 3 [4] 5
  Print  
Author Topic: Lebah biru mencari madu...  (Read 4863 times)
amie_B8
180hp
***
Posts: 278

free towing 50km../breakdown

17
Email
« Reply #60 on: May 15, 2011, 03:10:25 PM »

welkom2...tjuk pn mncari madu...premacy tu cri madu latu..he3..(dua2 biru)
Logged



khairulEtude
145hp
**
Posts: 234



Email
« Reply #61 on: May 16, 2011, 06:16:44 PM »

salam perknalan..rasa2 mcm pernah lihat tp dimana yer..hehehe
Logged
nYum
210hp
****
Posts: 371

-seni di aTas rOda-


« Reply #62 on: July 01, 2011, 02:36:04 AM »

testing..testing...lama tak bercerita.bengkak otak... Grin Grin
Logged

autO is relax...
nYum
210hp
****
Posts: 371

-seni di aTas rOda-


« Reply #63 on: July 01, 2011, 04:11:30 AM »

secara ringkasnya pencarian aku terhadap interplay bermula tahun 2000.masa tu ting 5.jumpa masa baca majalah KERETA.search internet jumpa b6 b8 group.folow baca.kereta belum ada Cry Cry.jom kita share... Smiley

-tahun 2009 jumpa kat zerotohundred-call owner-lambat dah jual.melepas.. Cry Cry





sebab aku tau model interplay ni memang susah nak jumpa(kebanyakan org simpan buat collector item),maka untuk jumpa secara live memang mimpi disiang hari la..ekekek Grin Grin

tapi mcm tak percaya boleh jumpa jugak Shocked  Cheesy





-alamak!!enjin mintak tukar...apalagi pusing hafkat konon2 cari 210 Tongue Grin Grin...sekali tak jumpa...camno ni.dah le sorang2 je...pusing2 cari idea...

to be continue...



« Last Edit: July 01, 2011, 04:14:42 AM by nYum » Logged

autO is relax...
rosli bg
Moderator
210hp
*****
Posts: 357


Bas kilang


Email
« Reply #64 on: July 01, 2011, 05:50:35 AM »

walawey,lawo r kete tu Shocked slm knl bro Smiley
Logged
Lan D
Senior Moderator
300hp
*****
Posts: 1830



Email
« Reply #65 on: July 01, 2011, 06:20:12 AM »

baru sampai tahun 2000 je ni....mcm lama je nak tunggu cerita sampai 2011!! ekekeke....ok nyum! continue nyum....tak sabar nak tau cerita seterusnya....
Logged

nYum
210hp
****
Posts: 371

-seni di aTas rOda-


« Reply #66 on: July 04, 2011, 01:54:01 PM »

walawey,lawo r kete tu Shocked slm knl bro Smiley
salam kenal tuan  Wink
jgn tahan saya kalau jumpa Grin Grin

baru sampai tahun 2000 je ni....mcm lama je nak tunggu cerita sampai 2011!! ekekeke....ok nyum! continue nyum....tak sabar nak tau cerita seterusnya....
cerita2 mengarut je ni.belasah je typing.janji dari hati yg tulus ikhlas.cewahhhh Cheesy Cheesy Cheesy
Logged

autO is relax...
nYum
210hp
****
Posts: 371

-seni di aTas rOda-


« Reply #67 on: July 04, 2011, 02:40:27 PM »

sambungan

-misi mencari halfcut hampir gagal(plan awal jumpa hafkat + towing balik jb masuk bengkel + convert,rebuild) disebabkan kekurangan cable dan fes time jejak kaki kat hafkat!!dtg naik moto je.'tokey hafkat mazda ada?'...'lu mau enjin apa??'...'erkk enjin familia'...kah..kah..kah...tokey dgr pun garu kepala apa bangang punya budak daa. Grin Grin Grin...xpe2 aku memang 'bayi' lagi masa tu.ekekeke Grin Grin

-rasa kecewa berbelah bagi disebabkan kenubiesan aku dlm bahasa motorsport so cari idea bukak mudah,zerotohundred,killerbees pun bukak jugak.baca je la haram 1 apa pun xpaham.suka tgok gmbar2 je Grin Grin.nak dijadikan cerita hari jumaat,balik solat je bukak mudah taip interplay-search.pap!!sebiji interplay untuk dijual!!tu dia dah mai dahhhh.berkat hari jumaat..hehe...apalagi cargas call owner tanya lokasi.nun jauh terperuk kat celah2 kg kat putrajaya.punchcard kul 5 pukul 4 aku dah ada kat alamanda.excited beb.hujan lebat plak tu.basah kuyup.hahaha Grin Grin Grin

-jumpa owner(owner cina),tgok keta,1 persoalan timbul.ehh ni interplay kuar kat zth aritu apesal nak jual balik.problem kaa...rilex muka tetap senyum tapi balik hati gundah gulana Undecided Undecided

-sabtu ptg tau2 dah tercongok kat lokasi yg sama Grin.hulur deposit terketar2 + buat sket surat akujanji snap sekeping dua balik boleh belek2 Wink

hasilnya..






-sempat tanya owner apesal mau jual balik dan jawapan dia..ini keleta talak ngam enjin maa.enjin kuat body susah mau setting dia punya lari asek ketepi-ketepi.satu kali sudah try cyber tarak boleh gigit jalan.dalam hati aku lantak ko la punya jawapan yg penting aku kejar body.ekekeke Grin Grin

Logged

autO is relax...
roy_dreadnought
300hp
*****
Posts: 500


Dreadnought™

roy_dreadnought
WWW Email
« Reply #68 on: July 04, 2011, 03:09:40 PM »

pergh...terbaik!! atlast dpt gak interplay tuh ek..ney yg biru dtg rembau arituh neyyhh..;P
Logged

Lan D
Senior Moderator
300hp
*****
Posts: 1830



Email
« Reply #69 on: July 05, 2011, 12:43:49 AM »

hehehe....belajar & mencari ilmu adalah satu proses. dulu tak tau, skrg dah tau, akan datang lagi banyak yg akan kita tau bagi yg mau nak ambik tau,belajar & dahagakan ilmu. kadang2, orang yg kita kenal pun mcm nak ****kan kita, mcm lah kita ni akan **** sentiasa.

aku respek dgn kau nyum. passion kau pd interplay mmg tinggi. yg penting, tak perlu ikut rentak & cakap orang, hak kita, duit kita, apa kita nak buat, ikut suka kita.....asalkan kita tak buat benda2 yg bangang laaa....ekekeke.....kalau tak, nanti orang kata kita ni bangang pulak....hihihihihi..... Grin Grin Grin
Logged

M¥$ti©
300hp
*****
Posts: 3151


FSZE to FE-SA 2.0


« Reply #70 on: July 05, 2011, 08:30:54 AM »

betul tuh bro lan D.
yang penting hati sendiri puas sudeh.. Grin

berapa K beli arituh nyum?
masalah ketepi ketepi ketengah tuh rasanya masalah lazim pada mazda ngan ford rasanya.. Grin
engine manyak kuat tuh yg penting. Grin Grin Grin
Logged

nYum
210hp
****
Posts: 371

-seni di aTas rOda-


« Reply #71 on: July 07, 2011, 08:49:34 AM »

berapa K beli arituh nyum?
masalah ketepi ketepi ketengah tuh rasanya masalah lazim pada mazda ngan ford rasanya.. Grin
engine manyak kuat tuh yg penting. Grin Grin Grin
bro mystic,rasanya tak perlu mention berapa k.anggap je la simpan 50 sen setiap hari darab dgn 10tahun aku simpan.ekeke Grin Grin

tak lupa credit pada tuan azlan mod dan bob beesix(seriau aku masa ko bukak thread berkenaan) Cheesy atas urusan pm bagi memohon pendapat menguatkan keraguan utk sambar model ni.tQ banyak2... Smiley

Logged

autO is relax...
nYum
210hp
****
Posts: 371

-seni di aTas rOda-


« Reply #72 on: July 07, 2011, 11:10:40 AM »

so bagaimana keintiman aku bermula dikillerbees??
segalanya bermula di sini...



esklusif utk pertama kalinya aku paparkan...

stay tuned.... Wink
Logged

autO is relax...
khairulEtude
145hp
**
Posts: 234



Email
« Reply #73 on: July 07, 2011, 11:53:50 AM »

alamaaak...kenape plak ni Huh
Logged
nYum
210hp
****
Posts: 371

-seni di aTas rOda-


« Reply #74 on: July 09, 2011, 06:10:41 PM »

-idea mari Grin Grin

kejadian bermula jam 3 ptg depan majlis pembandaran klang.baru balik dari ofis.odw balik klang.jalan basah akibat gerimis.aku bawak slow n sopan je.60km/j.sampai kat selekoh konon nak ikut garisan lorong,xnak lajak2 sket,konon mcm ala2 F1  Tongue dgn hidung kempas kempis amek selekoh.tengah2 tu tembok pembahagi jalan.tiba2 kebabom!!tau2 keta aku panjat tembok lalu ngadap kereta org yg dtg.blur aku kejap 10 saat.cepat2 aku keluar kereta terus bagi arah kereta yg dtg tukar lorong.ada sebiji lori laju je dtg nasib dia sedar aku lambai2.kering kejap darah aku time tu.kalau tak dgn kereta2 aku kena sapu. Cry Cry

lebih kurang camni la tmpat kejadian tu

-lakaran budak darjah 5 Grin Grin

tak lama ada sorg dua yg baik hati stop tepi jalan.jalan jem kejap.cuak gak aku time tu.kepala blur2 je..last2 ada yg tolong tolak tepi jalan.kalau brader tu ada kat forum ni aku ucap byk2 tima kasih.selesai..

so apa nak buat??

to be continued... Grin Grin
Logged

autO is relax...
mamak_brutal
300hp
*****
Posts: 2062


P.I.M.P my ride

mamak_brutal
Email
« Reply #75 on: July 09, 2011, 06:22:02 PM »

berapa K beli arituh nyum?
masalah ketepi ketepi ketengah tuh rasanya masalah lazim pada mazda ngan ford rasanya.. Grin
engine manyak kuat tuh yg penting. Grin Grin Grin
bro mystic,rasanya tak perlu mention berapa k.anggap je la simpan 50 sen setiap hari darab dgn 10tahun aku simpan.ekeke Grin Grin

tak lupa credit pada tuan azlan mod dan bob beesix(seriau aku masa ko bukak thread berkenaan) Cheesy atas urusan pm bagi memohon pendapat menguatkan keraguan utk sambar model ni.tQ banyak2... Smiley

ala...ape salahnye nk kongsi harga beli kete tu... nk gak tau brape market masa tu.. 50 sen kali 10 thn baru 1800.. x kan interplay 1800 hahahaha
Logged

DAN BF
300hp
*****
Posts: 3787


Selayang mari


« Reply #76 on: July 09, 2011, 09:50:13 PM »

waaa...best la cerita ni....
tak sabor nak tunngu sambungan..... Grin Grin Grin
Logged

BF Jepon Datang Malaya (JDM)

keta aku dah kena gigit le...
nYum
210hp
****
Posts: 371

-seni di aTas rOda-


« Reply #77 on: July 10, 2011, 01:57:20 AM »

ala...ape salahnye nk kongsi harga beli kete tu... nk gak tau brape market masa tu.. 50 sen kali 10 thn baru 1800.. x kan interplay 1800 hahahaha
laa ko kira ke irwan??padahal aku hantam tulis je tu Grin Grin
2009 tidak kurg 25k- tidak lebih 30k.serius aku makan megi 3bulan nak langsam cash.xpe2 kenangan tu Cheesy Cheesy

market interplay skg??huh tak boleh dgr.melepasi angka 30k!!! Shocked Shocked Shocked
tak caya Huh
klik link di bawah Cry

http://www.mudah.my/Mazda+Familia-10527061.htm

neo pun 45k apatah lagi interplay Wink
jom gelak sama2
kah..kah..kah..kah..kah... Grin Grin Grin Grin
Logged

autO is relax...
mamak_brutal
300hp
*****
Posts: 2062


P.I.M.P my ride

mamak_brutal
Email
« Reply #78 on: July 10, 2011, 03:08:14 AM »

hahahha.. tahun 2000 kan beli kete ni..? boleh dengar lg harga tu.. heheheh..

owner lama tx3 sy ni beli kete ni tahun 2000 dgn harga 34k.. cukup tahun 2009 kete pun habis bayar.. dia jual dgn harga 7500 je.. hahaha
Logged

nYum
210hp
****
Posts: 371

-seni di aTas rOda-


« Reply #79 on: July 11, 2011, 02:05:39 AM »

hahahha.. tahun 2000 kan beli kete ni..? boleh dengar lg harga tu.. heheheh..

owner lama tx3 sy ni beli kete ni tahun 2000 dgn harga 34k.. cukup tahun 2009 kete pun habis bayar.. dia jual dgn harga 7500 je.. hahaha

bagi aku harga adalah subjektif
bergantung pada condition yg ditawarkan Wink

Logged

autO is relax...
Pages: 1 2 3 [4] 5
  Print  
 
Jump to:  


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal